mandag den 15. juni 2009

To øer.

Søndag den 14. juni havde Horsens Havkajaknet besøg af syv kajakroer fra Kalø- og Søhøjlandets kajaknet. De/vi havde planlagt at ro de to øer Alrø og Hjarnø.




Vi havde aftalt at mødes på P pladsen ved Alrø dæmningen klokken 10:00 så Bent hentede mig og kajakken kl. 09:30. Vejret var flot med høj sol og omkring 7-9 m/sek. vind fra vest. Da vi ankom til dæmningen var de øvrige allerede der og var godt i gang med at rigge til.









Snart efter var alle kajakker på vandet og kursen blev sat mod Strevelshoved på Alrø hvor dagens første stop blev. Vinden og bølgerne var lige i stævnen, så første del af turen var hårdt slid, godt vi havde "friske muskler".




Her deltes gruppe i to, da to af deltagerne valgte at nøjes med at ro rundt om Alrø og returnere til P pladsen.

Vi andre satte kursen mod Borre Knob og Glud Håb. Krydset over Draget og sejlrende var en fornøjelig tur. Vinden og bølgerne kom nu i siden af os og bølgernes størrelse steg til 60-70 cm.






Vel inde i Glud Håb holdt vi en kort vand/tisse pause inden vi slog et lille slag ind i Håbet for at nyde den smukke natur inden vi skulle påbegynde turen rundt om Hjarnø. Da vi rundede Heste Odde og ikke længere var i læ af Borre Knob fik vi bølger og vind ind fra agten hvilket gav mulighed for lidt fornøjeligt surf.

Vi roede rundt rundt om Odden og gik i land på syd siden af Hjarnø for at holde frokostpause inden det lange kryds til Lerdrup Bugt forbi Pollerne tilbage til P pladsen ved dæmningen.














Turen langs Hjarnøs syd og øst side var ganske smuk, lægt vand og en fantastisk natur, men snart var krydset til Polderne forude og læsejladsen var forbi. Igen fik vi vind og sø i siden med pæne bølger, så der skulle hænges pænt i for at komme fremad. Gruppen blev delt i to under krydset. Den ene gruppe valgte at gå øst om den store Pol, hvorimod gruppen jeg fulgte gik vest om og imellem store og lille Pol. Det viste sig at være en uklog beslutning; vi roede vel 2,5 km. i noget der nærmest havde samme vanddybte som en dyb tallerken og var fyldt med store sten samtidig med at vi havde en stiv sidevind. Det føltes nærmest som om vi stod stille, men frem nåede vi dog til sidst.

Vel tilbage ved dæmningen var der en kort overbæring og snart var kajakkerne læsset på bilerne og vi kunne få os en velfortjent Påskebryg men vi evaluerede turen.
Der var bred enighed om at det havde været en kanon tur og at det snart skulle gentages.
Godt initiativ fra Kalø kajaknet! Det er rigtigt rart at se at kajaknettene så småt finder sammen til sådanne ture ved hinanden.

Tur længe: 24 km gennemsnitsfart: ca. 6 km/t

Ingen kommentarer: